Vanuit of via Blankenheim en Hellenthal lopen enkele prachtige wandelroutes. Burchten, vrije uitzichten, romantische beken, het wildpark in Hellenthal, Romeinse overblijfselen en bron van de Ahr kunt u tijdens uw tocht tegenkomen.

Rotweinwanderweg

Ook vanaf Bad Münstereifel beginnen er enkele prachtige wandeltochten met onder andere het leerzame Eifelerkruidenpad, de grootste radiotelescoop ter wereld op de Effelsberg, de Kneippbron en het historische stadsgedeelte van Bad Münstereifel.
Rode-wijn-wandelroute: Hier kunt tijdens de druivenoogst een blik werpen over de schouder van een wijnbouwer. En toekijken hoe vele ijverige handen aan het werk zijn. Wat u altijd al over de wijnoogst wilde weten…? Tijdens een gesprek met de experts in de wijngaard wordt u veel wijzer. De Rode-wijn-wandelroute maakt het mogelijk. Prachtige tochten dwars door de wijngaarden van het rodewijnparadijs staan niet alleen garant voor prachtige uitzichten. Ze bieden ook een kijkje in een van de bekendste wijnbouwgebieden van Duitsland. De route door het “paradijs van de rode druiven” is tegelijkertijd ook een informatieve tocht. De schilderachtige wandelroute loopt van Altenahr naar Bad Bodendorf, is 35 kilometer lang en verbindt de wijnplaatsen boven de romantisch gelegen rivierbedding van de Ahr met elkaar. Alle plaatsen zijn rechtstreeks verbonden met de in 1972 geopende wandelroute. Wie tussendoor wil genieten van een glaasje wijn of even wil pauzeren, komt via een afdalend weggetje aan in het wijndorpje van zijn keuze. Hier wachten gezellige wijncafeetjes, idyllische wijnkelders en beroemde wijncoöperaties op wandelfreaks en wijnliefhebbers. En voor diegenen, die direct langs de Ahr wandelen, slingert er aan de overkant een goed begaanbaar voetpad door deels ongerepte natuur.

Wandelingen vanuit ons pension
Der Ahrsteig :
De natuur- en wandelregio het Ahrdal is een attractie rijker: de Prädikatsweg is geopend! De Ahrsteig is niet alleen een uitdagend parcours,hij inspireert zowel wandel- als natuurliefhebbers. De nieuwe Prädikatsweg in het  Ahrtal biedt een keur aan natuurlijke diversiteiten en culturele schatten. Idyllische bospaden, rustige weidepaden en zachte plateaus worden afgewisseld met smalle rotsachtige paden, majestueuze plateaus en levendige wijnen. Indukwekkende uitzichten tot aan de Rijnvallei,  de Ardennen en de hoogten van het Siebengebrige maken de Ahrsteig tot een unieke route.